Friss gombák szalonnás zsemlegombóccal

Hozzávalók

10 dkg gomba (róka), 10 dkg gomba (vargánya), 10 dkg gomba (csiperke), 30 dkg kenyér, 10 dkg bor, só, bors, 3 dl tejszín, petrezselyem, 1 db tojás, 10 dkg gomba, 10 dkg gomba (szegfű)

 

Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal

Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal

 

A gombákat alaposan megmossuk. Vigyázzanak,  nehogy homokosak maradjanak!

Kevés olívaolajat melegítünk, az újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat, majd lepirítjuk a gombát is, utána tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.

A zsemléket kiszárítjuk, és kevés forró tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, a sót. Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük.

A gombával tálaljuk.

Eszünkbe jutott, hogy eszükbe juthat egy jó saláta elkészítése. Adunk hozzá egy remek tippet!

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss gombák szalonnás zsemlegombóccal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.