Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal

Hozzávalók

10 dkg gomba (róka), 10 dkg gomba (vargánya), 10 dkg gomba (csiperke), 30 dkg kenyér, 10 dkg bor, só, bors, 3 dl tejszín, petrezselyem, 1 db tojás, 10 dkg gomba, 10 dkg gomba (szegfű)

 

Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal

Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal

 

A gombákat alaposan megmossuk.

Vigyázzanak,  nehogy homokosak maradjanak!

Kevés olívaolajat melegítünk, az újhagymát megpirítjuk.

Hozzáadjuk a gombákat, majd lepirítjuk a gombát is, utána tejszínnel felöntjük.

Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.

A zsemléket kiszárítjuk, és kevés forró tejjel felöntjük.

Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, a sót.

Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük.

A gombával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattintson ide!



Comments are closed.