Kucsmagombás borjúfilé

A kucsmagombás borjúfilé hozzávalói

50 dkg borjúcomb,
10 dkg margarin,
5 dkg vöröshagyma,
fél csomag petrezselyemzöld,
1 dl tejszín,
só,
őrölt bors,
borsikafű

A burgonyafánkhoz:

15 dkg burgonya,
20 dkg liszt,
0,5 dl tej,
2 dkg élesztő,
2 dkg vaj,
só,
olaj a sütéshez

 

Kucsmagombás borjúfilé

Kucsmagombás borjúfilé

 

A kucsmagombás borjúfilé elkészítése

 

Serpenyőben olajat hevítünk, a rostjaival merőlegesen felszeletelt húst fűszerezzük, elősütjük. Kivesszük a húst a serpenyőből, beletesszük a gombát, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A kucsmagombához itt találnak ártájékoztatót!

Közben elkészítjük a burgonyafánkot. A sós vízben megfőzött burgonyát összetörjük, szerecsendiót reszelünk bele, lisztben megfuttatott élesztőt és kevés margarint is teszünk bele. Összekeverjük, kicsit várunk, hagyjuk megkelni, hogy laza szerkezetű legyen. Két kanál segítségével fánkot formázunk, s forró bő olajban kisütjük.

Desszertet is adunk hozzá, csokoládé jégkrémre áttört gesztenyét szórunk, tejszínhabbal és marcipánfigurával díszítjük.

Itt pedig ajánlunk egy másik édességet - akár ehhez a recepthez is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kucsmagombás borjúfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.