Kucsmagombás borjúfilé

A kucsmagombás borjúfilé recept hozzávalói

50 dkg borjúcomb, 10 dkg margarin, 5 dkg vöröshagyma, fél csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, só, őrölt bors, borsikafű

A burgonyafánkhoz:

15 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 0,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 dkg vaj, só, olaj a sütéshez

Kucsmagombás borjúfilé

Kucsmagombás borjúfilé

 

A kucsmagombás borjúfilé recept elkészítése

 

Egy serpenyőre hangolt gombás hús, és egy remek köret, a burgonyafánk. Nagyszerű párosítás, nézzék meg, és készítsék is el így!

Először is serpenyőben olajat hevítünk, a rostjaival merőlegesen felszeletelt húst fűszerezzük, elősütjük. Kivesszük a húst a serpenyőből, beletesszük a gombát, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A kucsmagombához itt találnak ártájékoztatót!

Közben elkészítjük a burgonyafánkot. A sós vízben megfőzött burgonyát összetörjük, szerecsendiót reszelünk bele, lisztben megfuttatott élesztőt és kevés margarint is teszünk bele. Összekeverjük, kicsit várunk, hagyjuk megkelni, hogy laza szerkezetű legyen. Két kanál segítségével fánkot formázunk, végül forró bő olajban kisütjük.

Desszertet is adunk hozzá, csokoládé jégkrémre áttört gesztenyét szórunk, tejszínhabbal és marcipánfigurával díszítjük.

 

Itt pedig ajánlunk egy másik édességet - akár ehhez a recepthez is!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kucsmagombás borjúfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.