Kucsmagombás nyúlgerinc

Hozzávalók

80 dkg nyúlgerinc

bors
olaj (olíva)
1 db kaliforniai paprika (sárga)
1 db kaliforniai paprika (piros)
10 dkg zeller (szár)
30 dkg (kicsi) burgonya
6 gerezd fokhagyma
5 dkg gomba (kucsma)
5 dkg gomba (vargánya)
2 dl pecsenyelé
10 dkg mandula
babérlevél
1 csomag petrezselyem

 

Kucsmagombás nyúlgerinc

Kucsmagombás nyúlgerinc

 

Szokás szerint adunk egy kis költségtervezési útmutatót, először a cseh kucsmagombához, itt, valamint természetesen a nyúlhoz is, ahhoz pedig itt. Egy kis rövid ismertető a kucsmagombához, derék gombászoknak köszönhetően, minden infót megtalálnak, sőt programajánlót is, ha gombászni támad kedvük!

A nyúlhoz néhány szó: Magyarországon régi múltra tekint vissza a nyúltenyésztés és a nyúlfogyasztás is, óvatosan mondjuk azt, a "piaci változások" hatására a rendszerváltás környékén azonban a tenyésztés komoly válságba került, és persze ezáltal masszívan hatott a fogyasztásra is. Mi annyit tudunk tenni az ügy érdekében, hogy rengeteg nyulas receptet hozunk, nem véletlenül:). Itt is van még egy gyorsan:).

 

A kucsmagombás nyúlgerinc recept elkészítése

 

Most pedig nézzük az aktuális, gyors, egyszerű javaslatot nyúlgerincre. Meg kucsmagombára. A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd leszárítjuk. A paprikát negyedeljük, szeleteljük.

A zellerszárat szintén 2 cm darabokra vágjuk a fokhagymával. Megtisztítjuk a burgonyát és a gombákat is.

 

2

2

 

Első lehetőség: az összes nyersanyagot római edényben betesszük a sütőbe, és 50 perc múlva kivesszük.

Második lehetőség: serpenyőben egy tv-felvétel alkalmával a kamerák előtt elkészítjük. Otthon a kamerát el lehet hagyni, a serpenyőt viszont nem!

Itt találnak egy másik gombás receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kucsmagombás nyúlgerinc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.