Kucsmagombás nyúlgerinc

Hozzávalók

80 dkg nyúlgerinc, só, bors, olaj (olíva), 1 db kaliforniai paprika (sárga), 1 db kaliforniai paprika (piros), 10 dkg zeller (szár), 30 dkg (kicsi) burgonya, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg gomba (kucsma), 5 dkg gomba (vargánya), 2 dl pecsenyelé, 10 dkg mandula, babérlevél, 1 csomag petrezselyem

 

Kucsmagombás nyúlgerinc

Kucsmagombás nyúlgerinc

 

Szokás szerint adunk egy kis költségtervezési útmutatót, először a cseh kucsmagombához, itt, valamint természetesen a nyúlhoz is, ahhoz pedig itt. Egy kis rövid ismertető a kucsmagombához, derék gombászoknak köszönhetően, minden infót megtalálnak, sőt programajánlót is, ha gombászni támad kedvük!

A nyúlhoz néhány szó: Magyarországon régi múltra tekint vissza a nyúltenyésztés és a nyúlfogyasztás is, óvatosan mondjuk azt, a "piaci változások" hatására a rendszerváltás környékén azonban a tenyésztés komoly válságba került, és persze ezáltal masszívan hatott a fogyasztásra is. Mi annyit tudunk tenni az ügy érdekében, hogy rengeteg nyulas receptet hozunk, nem véletlenül:). Itt is van még egy gyorsan:).

Most pedig nézzük az aktuális, gyors, egyszerű javaslatot nyúlgerincre. Meg kucsmagombára.

A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd leszárítjuk. A paprikát negyedeljük, szeleteljük.

A zellerszárat szintén 2 cm darabokra vágjuk a fokhagymával. Megtisztítjuk a burgonyát és a gombákat is.

Első lehetőség: az összes nyersanyagot római edényben betesszük a sütőbe, és 50 perc múlva kivesszük.

Második lehetőség: serpenyőben egy tv-felvétel alkalmával a kamerák előtt elkészítjük. Otthon a kamerát el lehet hagyni, a serpenyőt viszont nem!

Itt találnak egy másik gombás receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Kucsmagombás nyúlgerinc
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.