Kucsmagombával készült nyúlgerinc

Hozzávalók

  • 80 dkg nyúlgerinc,
  • só,
  • bors,
  • olaj (olíva),
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga),
  • 1 db kaliforniai paprika (piros),
  • 10 dkg zeller (szár),
  • 30 dkg (kicsi) burgonya,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 5 dkg gomba (kucsma),
  • 5 dkg gomba (vargánya),
  • 2 dl pecsenyelé,
  • 10 dkg mandula,
  • babérlevél,
  • 1 csomag petrezselyem

 

Kucsmagombával készült nyúlgerinc

Kucsmagombával készült nyúlgerinc

 

A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd leszárítjuk. A paprikát negyedeljük, szeleteljük.

A zellerszárat szintén 2 cm darabokra vágjuk a fokhagymával. Megtisztítjuk a burgonyát és a gombákat is.

Első lehetőség: az összes nyersanyagot római edényben betesszük a sütőben és 50 perc múlva kivesszük.

Második lehetőség: serpenyőben egy tv-felvétel alkalmával a kamerák előtt elkészítjük. Otthon a kamerát el lehet hagyni, a serpenyőt viszont nem.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.