Kucsmagombával készült nyúlgerinc

A kucsmagombával készült nyúlgerinc recept hozzávalói

80 dkg nyúlgerinc, só, bors, olívaolaj, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 10 dkg zellerszár, 30 dkg kicsi burgonya, 6 gerezd fokhagyma, 5 dkg kucsmagomba, 5 dkg vargányagomba, 2 dl pecsenyelé, 10 dkg mandula, babérlevél, 1 csomag petrezselyem

Kucsmagombával készült nyúlgerinc

Kucsmagombával készült nyúlgerinc

 

A kucsmagombával készült nyúlgerinc recept elkészítése

 

Persze hogy van egy kis csel a címben, mert a nyúl ma nem csak kucsmagombával készül. Vargánya is kerül hozzá. Nos? Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Szokás szerint adunk egy kis költségtervezési útmutatót, először a cseh kucsmagombához, itt, valamint természetesen a nyúlhoz is, ahhoz pedig itt. Egy kis rövid ismertető a kucsmagombához, derék gombászoknak köszönhetően, minden infót megtalálnak, sőt programajánlót is, ha gombászni támad kedvük!

A nyúlhoz néhány szó: Magyarországon régi múltra tekint vissza a nyúltenyésztés és a nyúlfogyasztás is, óvatosan mondjuk azt, a "piaci változások" hatására a rendszerváltás környékén azonban a tenyésztés komoly válságba került, és persze ezáltal masszívan hatott a fogyasztásra is. Mi annyit tudunk tenni az ügy érdekében, hogy rengeteg nyulas receptet hozunk, nem véletlenül:). Itt is van még egy gyorsan:).

A nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd leszárítjuk. A paprikát negyedeljük, szeleteljük. A zellerszárat szintén 2 cm-es darabokra vágjuk a fokhagymával. Megtisztítjuk a burgonyát és a gombákat is. Nyúlhúshoz aktuális árat itt találnak.

Első lehetőség: az összes nyersanyagot római edényben betesszük a sütőbe, és 50 perc múlva kivesszük. Második lehetőség: serpenyőben egy tv-felvétel alkalmával a kamerák előtt elkészítjük. Otthon a kamerát el lehet hagyni, a serpenyőt viszont nem.

Kucsmagombával készült nyúlgerinc, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Kucsmagombával készült nyúlgerinc, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

A Mit főzzünk ma? aktuális adásában természetesen az utóbbi verzió került megvalósításra, hamarosan látható is lesz!

 

Egy másik nyulas receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.