Laskagombás bélszín rétessel

A laskagombás bélszín rétessel recept hozzávalói

80 dkg bélszín, 2 evőkanál mustár, só, bors, 50 dkg burgonya, 1 csomag réteslap, 30 dkg laskagomba, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 db tojás

Laskagombás bélszín rétessel

Laskagombás bélszín rétessel

 

A laskagombás bélszín rétessel recept elkészítése

 

Nos, előkerült a bélszín. Alapvetően klasszikus pácot kap, mert most kifejezetten a köretre koncentráltunk. Úgy gondoljuk, jól sikerült, de a döntés az Önöké, hogy elkészítik-e így. Csak remélni tudjuk, hogy igen.

A bélszínből 2 db, kb. 20 dkg-os steaket vágunk. Megszórjuk durvaborssal, utána bekenjük mustárral. Zsírpapírba tekerjük, és hűtőbe tesszük. A bélszínhez aktuális árakat itt találnak.

A laskagombát összevágjuk. Teflonos serpenyőben lepirítjuk, majd zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hozzákerül az egy evőkanál dijoni mustár, majd a só és a tejszín is, majd visszaforraljuk, végül vágott petrezselyemmel megszórjuk. A laskagombához aktuális árat itt találnak.

A burgonyát megfőzzük, majd rácson áttörjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, lepirítjuk, és a burgonyához adjuk. Ráütjük a tojást, és vágott rozmaringgal megszórjuk.

Egy kevés tejszínt adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és végül réteslapba töltjük. Olajjal megkenjük a tetejét, és 180 fokon megütjük. A steakeket sózzuk, majd kevés olajon megsütjük. A rétessel tálaljuk.

Laskagombás bélszín rétessel, alaposan átsütve

Laskagombás bélszín rétessel, alaposan átsütve

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Laskagombás bélszín rétessel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.