Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta

Hozzávalók

40 dkg kacsahús, 15 dkg laskagomba, 50 dkg csuszatészta, 5 dl tejföl, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem

 

Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta

Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta

 

Most a laskát bármekkorára darabolhatjuk, lényeges viszont, hogy az elvastagodott szárát nem használjuk fel.

Az előkészített kacsamellet a lehető legvékonyabb csíkokra vágjuk azért, hogy minél előbb elkészüljön.

Beletesszük a wokba, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk.

Amíg pirul, friss fokhagymát széttörjük, felvágjuk, majd rászórjuk a húsra, közben kifőzzük a csuszatésztát.

A petrezselymet durvára vágjuk, a felét beletesszük a wokba, majd rátesszük a megfőtt tésztát is, és összekeverjük.

Csak a tejföl felét öntjük most bele, a tészta jól fel fogja szívni, a másik felét pedig meghagyjuk a tálalás előtti pillanatokra.

Tálalásnál a tészta tejére kerül a tejföl, petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Laskagombás-kacsahúsos csuszatészta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.