Sajtos, kakukkfüves gombafelfújt

A sajtos, kakukkfüves gombafelfújt recept hozzávalói

6 dkg vaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 60 dkg csiperke, 3 evőkanál liszt, zöldségleves, só, frissen őrölt bors, 0,5 csokor petrezselyem, 4-5 szál friss kakukkfű, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 3 db tojás, vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához

Sajtos, kakukkfüves gombafelfújt

Sajtos, kakukkfüves gombafelfújt

 

A sajtos, kakukkfüves gombafelfújt recept elkészítése

 

Következzen most egy alapvetően egyszerű gombás, sajtos recept, igazi kis rágcsálnivaló. Elkészíteni is jó móka, az elfogyasztásáról nem is szólva. Nézzék meg, és készítsék is el így, velünk!

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megmosott cikkekre darabolt csiperkét, és magas tűzön összepirítjuk. Ekkor megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és annyi zöldséglevest öntünk hozzá, hogy sűrű gombás masszát kapjunk. Csiperkéhez aktuális árat itt találnak.

Most lehúzzuk a tűzről, sóval, borssal az aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt füstölt sajtot, a tojás sárgákat, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk.

Végül, a vajazott-lisztezett felfújtas tálkákat háromnegyedig töltjük a gombás masszával, és 180 fokos vízgőzös sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.

 

Itt ajánlunk még néhány felfújtreceptet, változatosan, édeset, sósat vegyesen. Nézzenek körül, és ezekből is készítsek el azt, ami éppen megtetszik. Holnap pedig egy másikat!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sajtos, kakukkfüves gombafelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.