Sertésborda gombával, májjal, szalonnával

A sertésborda gombával, májjal, szalonnával recept hozzávalói

2 db sertésborda, egyenként kb. 16 dkg, 20 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldpaprika, 0,5 dl olaj, fél csomag petrezselyem, 10 dkg füstölt szalonna, kovászos uborka

Sertésborda gombával, májjal, szalonnával

Sertésborda gombával, májjal, szalonnával

 

A sertésborda gombával, májjal, szalonnával recept elkészítése

 

Nos, azt nem tudhatjuk, hogy a méltán híres muzsikus, nótaszerző Dankó Pistának valóban kedvence volt-e ez az étel, mindenesetre a Mit főzzünk ma? adásában neki ajánlottuk. No meg persze mindenkinek, aki szereti a hagyományos módon készülő gazdag étkeket, amilyen ez is. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Először is a szalonnát együtt pirítjuk meg a hagymával, majd a kockára vágott zöldpaprikát erre tesszük rá. Később hozzáadjuk a sonkát, végül a gombát.

A sertéshúst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük. Erre kerül rá  felkarikázott hagyma, a szalonna, majd a majorannás csirkemáj. A sertésbordához aktuális árat itt találnak.

Köretnek héjában főtt  vagy kemencében sült burgonyát adhatunk. Mi most a megmaradt hagymás törtkrumplit réteslapba tekertük, és megsütöttük. Javasoljuk, hogy jégágyon kovászos  uborkával tálaljuk.

Borkedvelő barátainknak ehhez az ételhez egy cabernet sauvignont ajánlunk, lehetőség szerint a villányi borvidékről. Hozzá kell tennünk, adott esetben nem szentségtörés egy jobbféle shiraz sem.

 

Egy más karakterű receptet sertésbordára itt találnak.

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030711)Comments are closed.