Sherryben pácolt vargánya

A sherryben pácolt vargánya recept hozzávalói

60 dkg bélszín, 30 dkg vargánya, 30 dkg patiszon, 1 dl sherry, só, bors, kakukkfű, olaj

Sherryben pácolt vargánya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sherryben pácolt vargánya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sherryben pácolt vargánya recept elkészítése

 

Ezúttal is készültünk egy kis rafinériával: most nem a húst, hanem a gombát, a vargányát pácoltuk be, méghozzá sherrybe. Önmagában is kitűnő, bélszínnel pedig különösen. Most mindkettőt elkészítjük. A sherryhez aktuális árakat itt találnak.

A bélszínnél nagyon fontos, hogy a sütésnél odafigyeljünk az időzítésre: amikor az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk, ekkor következik a patiszon, majd a vargánya. Mi most félangolos bélszínt készítünk, vagyis félig sütjük át. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A vargányához aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a toastra helyezzük a bélszínt, mellé pedig a tököt és a vargányát.

 

Egy más karakterű vargányás recepthez kattintsanak ide!

 

Ha megnéznének húsos recepteket, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030904)Comments are closed.