Sherryben pácolt vargánya

Hozzávalók

60 dkg bélszín, 30 dkg vargánya, 30 dkg patiszon, 1 dl sherry, só, bors, kakukkfű, olaj

 

Sherryben pácolt vargánya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sherryben pácolt vargánya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sherryben pácolt vargánya recept elkészítése

 

Ezúttal is készültünk egy kis rafinériával: most nem a húst, hanem a gombát, a vargányát pácoltuk be, méghozzá sherrybe. Önmagában is kitűnő, bélszínnel pedig különösen. Most mindkettőt elkészítjük. A sherryhez aktuális árakat itt találnak.

A bélszínnél nagyon fontos, hogy a sütésnél odafigyeljünk az időzítésre: amikor az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk, ekkor következik a patiszon, majd a vargánya. Mi most félangolos bélszínt készítünk, vagyis félig sütjük át. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A vargányához aktuális árat itt találnak.

Tálalásnál a toastra helyezzük a bélszínt, mellé pedig a tököt és a vargányát.

Egy más karakterű vargányás recepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030904)

Cím
recipe image
Recept neve
Sherryben pácolt vargánya
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.