Töltött dagadó, erdei gombamártással

Hozzávalók

50 dkg sertésdagadó, 15 dkg pulykamáj, 2 db tojás (főtt), 1 db nyers tojás, 5 dkg sonka, 10 dkg rizs (párolt), 5 dkg gomba (erdei), 5 dkg vöröshagyma, 1 dl tejszín, 3 dkg keményítő, 20 dkg kelvirág, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselymes burgonya, kakukkfű, só, fehérbors, olívaolaj, petrezselyemzöld, csontlé

 

Töltött dagadó, erdei gombamártással

Töltött dagadó, erdei gombamártással

 

A töltött dagadó, erdei gombamártással elkészítése

 

Kevés zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük. A leforrázott pulykamájat nagyobb kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát, a sonkát és a főtt tojást is felkockázzuk.

A paprikát, sonkát, főtt tojást, májat a jól elkevert tojással óvatosan egyneműsítjük. Annyi párolt rizst teszünk hozzá, hogy épp csak összefogja a tölteléket. Belekeverjük a pirított hagymát, petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal.

Ezzel töltjük be a felszúrt dagadót. Ne töltsük túl keményre, mert akkor sülés közben könnyen kireped. Hústűvel tűzzük le a végét. A dagadóhoz aktuális árat itt találnak.

A betöltött dagadót egy tálba, húslébe és kevés zsiradékra rátesszük, és szép pirosra sütjük. Köretként adhatunk főtt, párolt zöldségeket vagy petrezselymes burgonyát.

Mártás:
A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre hevítjük. Rátesszük az erdei gombát. Ízesítjük fehérborssal, ételízesítővel. Kevés csontlevet öntünk alá, és összeforraljuk. Keményítős kötéssel besűrítjük, tejszínt adunk hozzá, és kiforraljuk.

Egy másik típusú sertésreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött dagadó, erdei gombamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.