Töltött dagadó, erdei gombamártással

A töltött dagadó, erdei gombamártással recept hozzávalói

50 dkg sertésdagadó, 15 dkg pulykamáj, 2 db főtt tojás, 1 db nyers tojás, 5 dkg sonka, 10 dkg párolt rizs, 5 dkg erdei gomba, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl tejszín, 3 dkg keményítő, 20 dkg kelvirág, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselymes burgonya, kakukkfű, só, fehérbors, olívaolaj, petrezselyemzöld, csontlé

Töltött dagadó, erdei gombamártással

Töltött dagadó, erdei gombamártással

 

A töltött dagadó, erdei gombamártással recept elkészítése

 

Ugyan a dagadó előkelő helyre került ennek a receptnek a címében, de a gombás ételek közé soroltuk, mert az erdei gombák lesznek azok, amelyek az igazi hangulatot megadják. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is kevés zsiradékon a finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük. Ezután a leforrázott pulykamájat nagyobb kockákra vágjuk. A kaliforniai paprikát, a sonkát és a főtt tojást is felkockázzuk.

A paprikát, sonkát, főtt tojást, májat a jól elkevert tojással óvatosan egyneműsítjük. Annyi párolt rizst teszünk hozzá, hogy épp csak összefogja a tölteléket. Belekeverjük a pirított hagymát, petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal.

Ezzel töltjük be a felszúrt dagadót. Ne töltsük túl keményre, mert akkor sülés közben könnyen kireped. Hústűvel tűzzük le a végét. A dagadóhoz aktuális árat itt találnak. A betöltött dagadót egy tálba, húslébe és kevés zsiradékra rátesszük, és szép pirosra sütjük. Köretként adhatunk főtt, párolt zöldségeket vagy petrezselymes burgonyát.

 

Az erdei gombamártás elkészítése

 

A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre hevítjük. Rátesszük az erdei gombát. Ízesítjük fehérborssal, ételízesítővel. Kevés csontlevet öntünk alá, és összeforraljuk. Keményítős kötéssel besűrítjük, tejszínt adunk hozzá, és kiforraljuk.

 

Egy másik típusú sertésreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött dagadó, erdei gombamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.