Vargánya diós burgonyalepényen

Hozzávalók

1 kg burgonya, 3 dkg dió, 1 darab tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, 1 dl olaj, 60 dkg gomba (vargánya), 1 darab hagyma, fél csomag petrezselyem

 

Vargánya diós burgonyalepényen, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Vargánya diós burgonyalepényen, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A vargánya diós burgonyalepényen recept elkészítése

 

A burgonyát tisztítjuk, durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk, hozzákeverjük a tojással és a liszttel együtt a nyers burgonyához.

A tojást amikor felütjük, ha a fehérje tiszta, nyugodtan felhasználhatjuk, ha zavaros, nem. Sózzuk, borsozzuk. Nagy serpenyőben lepényeket sütünk belőle forró olajon.

A vargányát közben megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát kockára vágjuk a petrezselyemmel együtt. A vargányához aktuális árat itt találnak.

Forró olajon a gombát lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a burgonyalepényen felhalmozzuk a gombaszeleteket.

Egy másfajta diós receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargánya diós burgonyalepényen
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.