Vargánya diós burgonyalepényen

A vargánya diós burgonyalepényen recept hozzávalói

1 kg burgonya, 3 dkg dió, 1 darab tojás, 2 evőkanál liszt, só, bors, 1 dl olaj, 60 dkg vargányagomba, 1 darab hagyma, fél csomag petrezselyem

Vargánya diós burgonyalepényen

Vargánya diós burgonyalepényen

 

 

A vargánya diós burgonyalepényen recept elkészítése

 

Főtt krumpli, sült krumpli? Dehogy! Csináljunk egy jó burgonyalepényt, adjuk is hozzá a receptet. No persze nem csak úgy, magában, hanem egy nemes erdei gombával. Nézzék meg, készítsék is el így!

A burgonyát tisztítjuk, durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk, hozzákeverjük a tojással és a liszttel együtt a nyers burgonyához.

A tojást amikor felütjük, ha a fehérje tiszta, nyugodtan felhasználhatjuk, ha zavaros, nem. Sózzuk, borsozzuk. Nagy serpenyőben lepényeket sütünk belőle forró olajon.

A vargányát közben megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát kockára vágjuk a petrezselyemmel együtt. A vargányához aktuális árat itt találnak.

Forró olajon a gombát lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a burgonyalepényen felhalmozzuk a gombaszeleteket.

 

Egy másfajta diós receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargánya diós burgonyalepényen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.