Vargánya és zeller kenyéren

 

Hozzávalók

20 dkg vargánya
10 dkg zellerszár
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom
3 dkg szalonna

olívaolaj
bors
fehérborecet
6 szelet fehér kenyér vagy bagett

 

Vargánya és zeller kenyéren

Vargánya és zeller kenyéren

 

A vargánya és zeller kenyéren recept elkészítése

 

A gombát gondosan megtisztítjuk, szeleteljük, zellert szintén, ferdére daraboljuk. A fokhagymát és a paradicsomot szintén előkészítjük. A zellerszárat 3-4 percig forrázzuk, leszárítjuk. A szalonnát roppanósra (csörgősre) kisütjük, leszárítjuk.

Ugyanabban a serpenyőben a gombát a fokhagymával, olívaolajjal 2 perc alatt erőteljesen megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a szalonnát, olajat, fehérborecetet.

Egy másik serpenyőben a szeletelt fehér kenyeret aranysárgára sütjük, és erre tálaljuk a gombás ragut.

Egy más karakterű gombás receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargánya és zeller kenyéren
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.