Vargányával töltött kacsacomb

A vargányával töltött kacsacomb recept hozzávalói

4 db kacsacomb, 10 dkg vargányagomba, só, bors, majoranna, 5 dkg újhagyma, 1 csomag  petrezselyemzöld, 4 db alma, 50 dkg vöröskáposzta, 4 evőkanál áfonyalekvár, málnaecet, 2 db zsemlye, 1 dl tej, 2 db tojás, 60 dkg burgonya

Vargányával töltött kacsacomb

Vargányával töltött kacsacomb

 

A vargányával töltött kacsacomb elkészítése

 

A kacsa, a vargánya mind-mind nemes alapanyag, hozzá a vöröskáposzta… mi nagyon kedveljük, és bízunk benne, hogy Önök is kipróbálják ezt a variációt!

És természetesen itt vannak az árak is, hogy pontosan lássanak és tervezhessenek mindent, ha a recept maga megtetszett! Először a kacsa, majd a vargánya ára.

A kacsacombokat kicsontozzuk úgy, hogy az alsó combból kivesszük a csontot, a bőrét viszont egészben hagyjuk.

A húst ledaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, a finomra vágott újhagymával és a petrezselyemzölddel, amit megfuttattunk, és összepirítottuk a vargányagombával. Tojást adunk hozzá, összekeverjük, és betöltjük a kacsacombba.

Újhagymát megfuttatunk, kristálycukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröskáposztát. Ízesítjük, majd, hogy adjunk még egy kis íztöbbletet hozzá, tálalás előtt a kockára vágott almával összeforgatjuk.

 

A változatosság kedvéért nem a húst, vagy a gombát emeltük ki ebben a szokásos ajánlóban, hanem a vöröskáposztát. Itt egy recept, ahol nagyszerűen felhasználhatják!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargányával töltött kacsacomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.