Vargányával töltött kacsacomb

Hozzávalók

4 db kacsacomb, 10 dkg vargányagomba, só, bors, majoranna, 5 dkg újhagyma, 1 csomag  petrezselyemzöld, 4 db alma, 50 dkg vöröskáposzta, 4 evőkanál áfonyalekvár, málnaecet, 2 db zsemlye, 1 dl tej, 2 db tojás, 60 dkg burgonya

 

Vargányával töltött kacsacomb

Vargányával töltött kacsacomb

 

A vargányával töltött kacsacomb elkészítése

 

A kacsa, a vargánya mind-mind nemes alapanyag, hozzá a vöröskáposzta… én nagyon kedvelem, és bízom benne, hogy Önök is kipróbálják ezt a variációt! És természetesen itt vannak az árak is, hogy pontosan lássanak és tervezhessenek mindent, ha a recept maga megtetszett! Először a kacsa, majd a vargánya ára.

A kacsacombokat kicsontozzuk úgy, hogy az alsó combból kivesszük a csontot, a bőrét viszont egészben hagyjuk.

A húst ledaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, a finomra vágott újhagymával és a petrezselyemzölddel, amit megfuttattunk, és összepirítottuk a vargányagombával. Tojást adunk hozzá, összekeverjük, és betöltjük a kacsacombba.

Újhagymát megfuttatunk, kristálycukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröskáposztát. Ízesítjük, majd – hogy adjunk még egy kis íztöbbletet hozzá - tálalás előtt kockára vágott almával összeforgatjuk.

A változatosság kedvéért nem a húst, vagy a gombát emeltük ki ebben a szokásos ajánlóban, hanem a vöröskáposztát. Itt egy recept, ahol nagyszerűen felhasználhatják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vargányával töltött kacsacomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.