Vörösbabos-gombás burger, tzatzikivel

Hozzávalók

15 dkg gomba, 50 dkg bab (vörös), 1 fej hagyma, 2 db kígyóuborka, 3 gerezd fokhagyma, 5 dl joghurt, 1 evőkanál olaj (olíva), koriander, kurkuma, őrölt köménymag, só, bors (törött), liszt

 

 

Forró olajban dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagyma felét, a kurkumát, a köményt, az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.

Pirítsuk addig, míg el nem fő a leve. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a leszűrt villával összetört konzervbabot. Keverjük össze, adjuk hozzá a friss vágott koriandert.

Ha úgy érzik, túl lágy lett, tegyenek bele lisztet.

Ha megvagyunk, formázzunk belőle pogácsákat, és olajjal megkenve süssük meg őket.

A tzatzikihez reszeljünk uborkát, majd rátesszük a lecsepegtetett joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával összekeverjük és tálalhatjuk is.

Kitűnő vegetáriánus étel, a görög konyhából merítve.

 

Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

Burger vörösbabból és gombából, tzatzikivel

Ha megkívánt egy klasszik burgert, kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vörösbabos-gombás burger, tzatzikivel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.