Almás szűz camembert sajttal

Az almás szűz camembert sajttal recept hozzávalói

  • 60 dkg sertésszűz,
  • szegfűszeg,
  • 1 evőkanál keményítő,
  • 2 db tojás,
  • 30 dkg burgonya,
  • só,
  • cukor,
  • 20 dkg camembert sajt,
  • 3 dl almabor
Almás szűz camembert sajttal

Almás szűz camembert sajttal

 

Az almás szűz camembert sajttal recept elkészítése

 

Jöjjön a gyümölcsös-sajtos-húsos ételek egy remek darabja. Plusz köretnek tócsni készül, szóval van benne sok jó dolog, érdemes ránézni. Nos és persze ne csak nézzenek rá, készítsék is el!

Az alma magházát eltávolítjuk az almakiszúróval. Négy egyforma, ujjnyi vastag szeletet vágunk belőle.

A többit meghámozzuk, összevágjuk. Az almaborral és a szegfűszeggel felfőzzük. Egy kevés cukrot adunk hozzá. Amikor megfőtt az alma, akkor botmixerrel szétturmixoljuk. Ha nagyon híg lenne, akkor egy kis keményítővel beköthetjük.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a sót a keményítőt. Forró serpenyőben négy szép hüvelykujjnyi vastag tócsnit sütünk. Az almakarikát is meggrillezzük, a tócsnira helyezzük.

A szűzből is négy szép szeletet vágunk, de nem lapítjuk ki nagyon, csak akkorára, amekkora az almakarikánk. Majd sózzuk, mindkét oldalát elősütjük. Ráhelyezzük az almára. Tetejére egy szelet camembert teszünk, és grillsütőben ráolvasztjuk a sajtot. Az almamártással tálaljuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik, almával készített étel receptjéért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás szűz camambert sajttal sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.