Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé,
  • só,
  • bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 23 dkg aszalt sárgabarack,
  • 23 dkg aszalt szilva,
  • 1 dl fehérbor,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 3 dl tejszín,
  • 70 dkg burgonya,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 db tojás (sárgája),
  • só,
  • szerecsendió,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dl olaj

 

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

 

A csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.

Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen, a fűszeres hússzeletekre szórjuk.

Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd a közepesen forró olívaolajon, minden oldalukat pirosra sütjük.

A megsült hús visszamaradt szaftjához hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor felforr,  lehúzzuk a tűzről.

A kroketthez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sózott vízben puhára főzzük.  Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját sóval, szerecsendióval fűszerezzük.

Ha kihűlt, vizes kézzel hosszúkás rudakat formálunk belőle. Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Bő, forró olajban pirosra sütjük, és papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.

Tálaláskor a krokettet tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a felszeletelt aszalt gyümölcsös csirkemellet és körbelocsoljuk a mártással.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.