Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

Hozzávalók, aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

  • 4 db csirkemellfilé,
  • só,
  • bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 23 dkg aszalt sárgabarack,
  • 23 dkg aszalt szilva,
  • 1 dl fehérbor,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 3 dl tejszín,
  • 70 dkg burgonya,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 db tojás (sárgája),
  • só,
  • szerecsendió,
  • 15 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 5 dl olaj

 

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs

 

Az aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs elkészítése

 

A csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.

Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen, a fűszeres hússzeletekre szórjuk. Az aszalt gyümölcsökhöz aktuális árat itt találnak.

Szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd a közepesen forró olívaolajon, minden oldalukat pirosra sütjük.

A megsült hús visszamaradt szaftjához hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor felforr,  lehúzzuk a tűzről.

A kroketthez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sózott vízben puhára főzzük.  Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját sóval, szerecsendióval fűszerezzük.

Ha kihűlt, vizes kézzel hosszúkás rudakat formálunk belőle. Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Bő, forró olajban pirosra sütjük, és papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.

Tálaláskor a krokettet tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a felszeletelt aszalt gyümölcsös csirkemellet és körbelocsoljuk a mártással.

Egy más jellegű töltött receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.