Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb

Hozzávalók, aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb

  • 1 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 5 dkg vaj,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 4 db csirkecomb,
  • 20 dkg szőlő,
  • 10 dkg mazsola,
  • 5 dl tokaji aszú,

 

Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb recept elkészítése

 

A filézett csirkecombokat a bőrével együtt egy tálba tesszük. Bekenjük mézzel és felöntjük tokaji borral. Hűtőbe tesszük.

A szőlőszemeket kimagozzuk. Kevés mézet teszünk egy forralóba. Mézkaramellt készítünk. Hozzáadjuk a mazsolát, és felöntjük tokaji borral. Egy kevés keményítőt vízben elkeverek, és a borhoz adom.

Sorel közben kimagozza a szőlőt. Beledobom a magozott szőlőt is. Egyszer felforraljuk, és félretesszük. A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm. Tejet, tejszínt és a vajat hozzáadom, és habverővel összedolgozom.

A csirkecombokat a borból kivesszük. Közepes lángon megsütjük. A burgonyapürével és a szőlős mártással tálaljuk.

További gyümölcsös recepteket itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.