Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb

Hozzávalók

  • 1 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 5 dkg vaj,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 dl tej,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 4 db csirkecomb,
  • 20 dkg szőlő,
  • 10 dkg mazsola,
  • 5 dl tokaji aszú,

A filézett csirkecombokat a bőrével együtt egy tálba tesszük. Bekenjük mézzel és felöntjük tokaji borral. Hűtőbe tesszük.

A szőlőszemeket kimagozzuk. Kevés mézet teszünk egy forralóba. Mézkaramellt készítünk. Hozzáadjuk a mazsolát, és felöntjük tokaji borral. Egy kevés keményítőt vízben elkeverek, és a borhoz adom.

Sorel közben kimagozza a szőlőt. Beledobom a magozott szőlőt is. Egyszer felforraljuk, és félretesszük.

A burgonyát sós vízben megfőzöm. Leszűröm. Tejet, tejszínt és a vajat hozzáadom, és habverővel összedolgozom.

A csirkecombokat a borból kivesszük. Közepes lángon megsütjük. A burgonyapürével és a szőlős mártással tálaljuk.

További gyümölcsös recepteket itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aszúban érlelt szőlővel készített csirkecomb
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.