Banánragus csirkecomb

A banánragus csirkecomb recept hozzávalói

4 db csirkecomb, fél citrom, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál paprikapor, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 1 késhegynyi currypor, 1 szál póréhagyma, 2 dl zöldséglalaplé, 1 db borízű alma, 2 db banán, 3 evőkanál olaj, só

Banánragus csirkecomb

Banánragus csirkecomb

 

A banánragus csirkecomb recept elkészítése

 

Egy igazán átlagosnak tekinthető hússal dolgozunk ma, csirkecombbal. Nem, nem csak úgy megsütjük, ha ennyire futná, miért lennénk receptoldal... Tehát, jöjjön a Mit főzzünk ma? verziója csirkecombra, különleges raguval. Nézzék meg, készítsék el így!

A gyömbért megreszeljük, hozzátesszük a szójaszószt, sót, borsot, és ebben a pácban érleljük a csirkecombokat. A póréhagymát karikára, az almát negyedre, a banánt pedig nagyobb darabokra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, sütni kezdjük a csirkecombokat, majd hozzáadjuk a pórét, utána az almát. Felengedjük zöldségalaplével, majd belereszeljük a citrom héját, és kb. 15-20 percig pároljuk. Amikor megpárolódott, curry-vel, kevés pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezzük. Ezután kerül bele a banán, és még kevés citromlét is adunk hozzá. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Pirított bagettel vagy magvas kenyérrel tálaljuk. Alulra kerül a kenyér, rá a csirkecomb, mellé pedig a ragu. Egy kicsit megbolondíthatjuk ily módon a megszokott csirkecombot,  egy próbát megér. A próba után pedig remélhetőleg rendszeres vendég lesz asztalukon a banánragus csirke…

Banánragus csirkecomb egy másik nézőpontból

Banánragus csirkecomb egy másik nézőpontból

Kiválóan passzol hozzá egy badacsonyi olaszrizling, már azoknak persze, akik szeretik borral leöblíteni az ételt. Aki viszont nem boros, hanem sörös, azoknak egy szikár pilst ajánlunk hozzá, lehetőleg minimálisan malátázott verziót, hogy ne ütközzön a gyümölcsös-zöldséges ragu ízeivel.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Banánragus csirkecomb
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.