Barackkal töltött csirkemell

 A barackkal töltött csirkemell recept hozzávalói

4 db csirkemellfilé, só, őrölt bors, 4 db barack befőttből, 1 evőkanál dijoni mustár, fél  csokor citromfű, 0,7 dl olívaolaj, 60 dkg apró burgonya, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem

Barackkal töltött csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Barackkal töltött csirkemell, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A barackkal töltött csirkemell recept elkészítése

 

Gyümölcsös receptek közé soroltuk a mait, mert a barack az, ami megadja majd az étel karakterét. Csirkemellet használunk mellé, karakteres recept, nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A csirkemellfiléket vékonypengéjű éles késsel felszúrjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a nagyobb darabokra vágott, lecsepegtetett befőtt barackokkal. A végeit hústűvel összetűzzük és bekenjük a dijoni mustárral. GMO-mentes csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

Megszórjuk az aprított citromfű felével. Ha elkészültünk, a forró olívaolajon fedővel letakarva, minden oldalát közepes tűzön pirosra sütjük.

A visszamaradt pecsenyeszafton megfuttatjuk a félbe vágott burgonyákat, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Közepes tűzön addig pároljuk, amíg a szaftja kicsit besűrűsödik.

Tálaláskor a tejszínes burgonyát tányérra halmozzuk és mellé fektetjük a ferdén félbevágott barackos csirkemellet.

 

Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.