Buggyantott körte

Hozzávalók

4 db körte, 0,5 l bor (vörös), 1 teáskanál keményítő, 10 dkg cukor, fahéj, szegfűszeg, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt

 

Buggyantott körte, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Buggyantott körte, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A buggyantott körte elkészítése

 

Először piskótatésztát készítünk. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük fel.

Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a habot és a cukorral kikevert tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük. Sütőporra most nincs szükségünk, mert csak egy vékony piskótalapot sütünk. A tésztát sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben megsütjük.

Közben a vörösbort feltesszük a tűzre. Beletesszük a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Forraljuk. Meghámozzuk a körtéket és beletesszük a borba. Együtt főzzük. Kivesszük a körtéket, a vörösbort pedig besűrítjük keményítővel. A körtéhez aktuális árat itt találnak.

Az elkészült piskótából négyzetet vágunk, rátesszük a körtét. A mártással meglocsoljuk.

Egy másfajta piskótához kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Buggyantott körte
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.