Citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak

A citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak recept hozzávalói

70 dkg csirkemellfilé, 2 db savanyú alma, 1 db citrom, 40 dkg eper, só, őrölt bors, 1 csokor citromfű, petrezselyem, 35 dkg újburgonya

Citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak recept elkészítése

 

Egy remek gyümölcsös, csirkés recept következik, és persze az ízeket véglegesítő finom fűszerezési titkok. Hogy melyek is ezek a titkok, nézzék meg. És persze készítsék is el így otthon!

A csirkemellfilét 2 x 2 centis kockákra vágjuk fel. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Az almákat elnegyedeljük, kimagozzuk, szintén hús nagyságú kockákra daraboljuk, majd keverőtálba tesszük, és meglocsoljuk a citrom kicsavart levével, hogy ne barnuljon meg. Az alaposan megmosott epreket lecsepegtetjük, a szárukat levágjuk, és fél centi vastagra szeleteljük.

Az előkészített húst és a gyümölcsöket váltakozva, szorosan bambusznyársakra húzzuk. Sóval, borssal és aprított citromfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük pácolódni, majd a forró grillen minden oldalukat megsütjük.

Köretnek petrezselymes újburgonyát kínálunk.

 

Egy másik gyümölcsös recepthez kattintsanak ide!

 

Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Citromfüves, gyümölcsös csirkenyársak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.