Cseresznyés egész csirke

A cseresznyés egész csirke recept hozzávalói

1 egész csirke, só, őrölt bors, 1 üveg cseresznye befőtt, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 kiskanál méz

Cseresznyés egész csirke

Cseresznyés egész csirke

A cseresznyés egész csirke recept elkészítése

Takarékos, ellenben nagyon finom recept azoknak, akik szeretik, ha a sütő dolgozik helyettük. Na jó, ez így nem teljesen igaz, de tény, hogy a sütő megkönnyíti a dolgunkat most.

A megmosott, leszárított egész csirkét hosszában félbevágjuk, sózzuk és borsozzuk. Bőrös felükkel felfelé tepsibe fektetjük, felöntjük a cseresznye levével és a száraz fehérborral. Letakarjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben háromnegyedig megpároljuk.

Az egész csirkéhez információkat itt, aktuális árat itt találnak.

Levesszük a fóliát a húsról és megkenjük a mézzel. A csirke mellé tesszük a cseresznyét. Visszatesszük a forró sütőbe, és pirosra sütjük.

Ha elkészült, a kastélyburgonyát tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a ropogós csirkedarabokat, körbelocsoljuk a cseresznyés szafttal, és ízlés szerint friss zöldfűszerrel díszítjük.

Ha további recepteket is szeretne még megnézni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Válassza a kedvére valót, és készítse el! És látogasson el hozzánk holnap is!

 Egy másfajta csirkés receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Cseresznyés egész csirke
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.