Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal

Hozzávalók, csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal

2 db kivi
1 db narancs

bors
1 dl ananászlé
4 dl tejszín
40 dkg csirkemell
40 dkg  burgonya
1 evőkanál vaj
1 teáskanál curry
1 teáskanál keményítő
40 dkg párolt rizs
1 evőkanál alma
1 evőkanál méz
1 db ananász

 

Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal

Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal

 

A csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal című recept elkészítése

 

Több dolgon is gondolkodtunk ennél a receptnél: egzotikusat is szerettünk volna, gyümölcsöset is, egyszerűbb hústípussal. Így született meg ez az ötlet:). A narancs és az ananász is tesz bele egy kis egzotikumot, amit persze a curryszósz koronáz meg. A csirkemell tökéletesen simul a gyümölcsök és a szósz mellé - reméljük elnyeri a tetszésüket!

Elvben a curryszósz nem okozhat meglepetést, de biztos, ami biztos, itt a szokásos ártájékoztató. Ez most thai curryszósz!

Az ananászt megtisztítjuk, meghámozzuk egészen addig, amíg csak barna pötty, a héjának a bemélyedése van rajta, majd eltávolítjuk a közepét. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A kivit is meghámozzuk, majd a gyümölcsöket és a csirkemellet kb. egyforma nagyságú kockára vágjuk fel.

Felhúzzuk a nyársra (hús, ananász, narancs, kivi) és megsütjük vajon – ahogy a hozzávalókban is szerepel, vagy esetleg olívaolajon, - ahogy a műsorban tettük. Mézet karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék ananászt, felfőzzük az ananászlében, ízesítjük curryvel.

Figyelem: csak kevés curryt kell beletenni. Összeturmixoljuk, tejszínnel még tovább finomíthatják. Köretnek párolt jázminrizst adunk, melyet olívaolajon kicsit megpirítunk. Tálalásnál középre kerül a rizs, köré a szósz, a tetejére pedig a nyárs.

Itt találnak egy másik csirkés receptet!

Arra gondoltunk, adunk egy olyan receptet is, amelyben szintén curryvel dolgozunk, de, ahogy azt már megszokhatták, egy kicsit másképpen. Természetesen!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirkenyárs gyümölccsel és curryszósszal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.