Dinnyekehely

 

A dinnyekehely hozzávalói

2 db sárgadinnye, 20 dkg sült csirkemell, 15 dkg füstölt marhanyelv, 15 dkg karavánsajt, 10 dkg rozskenyér

 

Dinnyekehely, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Dinnyekehely, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Elkészítése

 

A dinnyét formára kivágjuk, tartalmát karalábévájóval kivájjuk, akár meg is formázhatjuk, majd ez a töltelékhez fog kerülni. Füstölt sajtot, csirkemellet, füstölt marha nyelvet metéltre vágunk.

Ehhez egy különleges mártást adunk: chutney-t. Ezt az aromás, gyümölcsös anyagot chilipaprikával összefőzzük, ez kerül a dinnyébe alulra, majd erre az előkészített töltelék.

A chutney jellegzetes indiai szósz, részletesebben itt olvashatnak róla.

A dinnyechutney-hoz:

chili, dinnye, őszibarack, ketchup, borecet

Egy másik gyümölcsös receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk
(20030912)

Cím
recipe image
Recept neve
Dinnyekehely
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.