Fogasfilé roston, gombával és szőlővel

Hozzávalók, fogasfilé roston, gombával és szőlővel

  • 80 dkg fogasfilé,
  • 20 dkg gomba (champignon),
  • 20 dkg szőlő,
  • 3 db hagyma,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 1 dl bor (fehér),
  • só,
  • bors,
  • burgonya,
  • rizs (párolt)

 

Fogasfilé roston, gombával és szőlővel

Fogasfilé roston, gombával és szőlővel

 

A fogasfilé roston, gombával és szőlővel recept elkészítése

 

A  fogasfiléket fűszerezzük sóval, borssal, majd vajon megsütjük. Ezúttal ne lisztezzük be a halat, bőrével lefele kezdjük sütni, így a bőr pólusai hirtelen összehúzódnak és a hal megtartja a formáját. Vajon a karikára vágott újhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a mosott, szeletelt  gombát. A fogashoz (Viktória-tavi fogasfilé) aktuális árat itt találnak.

Apróra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, fehérborral, tejszínnel felengedjük, majd legvégén hozzátesszük a szemezett, mosott szőlőt. Azért kell a magokat kiszedni, mert a hő hatásáre a szőlőmagok még jobban megkeményednek Természetesen választhatnak magtalan fajtát is.

Feltétlenül  fehérbort használjanak, mert a fehérbor kidomborítja a halételek ízét.  Tálalásnál citrommal és petrezselyemzölddel díszítjük, de a halnál a citrom nem csak díszítés, hanem bátran használhatják is.

Egy másik fogasreceptet itt találnak. Ha pedig további halas receptek között szeretnének böngészni, itt tehetik meg!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fogasfilé roston, gombával és szőlővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.