Frissen sült kacsamell, sült almával

Hozzávalók

4 db nagyobb kacsamell, só, 4 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olaj, 4 db savanykás piros alma, 8 dkg dió, 2 evőkanál méz, 1 csokor petrezselyem

 

Frissen sült kacsamell, sült almával

Frissen sült kacsamell, sült almával

 

A kacsamellekről lefejtjük a bőrét, majd megmossuk, és leszárítjuk. Ezután sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

Másnap egy serpenyőben a pácoló olajjal minden oldalát pirosra sütjük. Betesszük egy tepsibe, meglocsoljuk a sült szafttal, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük úgy, hogy a közepük kicsit rózsaszín legyen, mert így a legfinomabb.

A körethez az almákat megmossuk, leszárítjuk, majd éles késsel kivájjuk a csumájukat. A diót durvára vagdaljuk, összekeverjük a mézzel, és az előkészített almákba töltjük. A tetejüket 1-1 fél dióval díszítjük, majd a 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Tálaláskor a sült almát tányérra tesszük, mellé fektetjük a vékony szeletekre vágott kacsamellet, meglocsoljuk a sült szaftjával, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Egy más típusú almás receptért kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Frissen sült kacsamell, sült almával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.