Frissensült pulykamell joghurtos fügével

A frissensült pulykamell joghurtos fügével recept hozzávalói

20 dkg szárított füge, 2 dl piros szőlőlé, 2 evőkanál akácméz, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, 2 db narancs, 4 dl joghurt, késhegynyi fehér szezámmag

Frissensült pulykamell joghurtos fügével

Frissensült pulykamell joghurtos fügével

 

A frissensült pulykamell joghurtos fügével recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, ugye tudják? A füge nem mindennapos vendég a magyar konyhában, egy picit a keleties ízek felé kalandozunk, meg fogja érni, higgyék el! Nézzék meg a receptet, és készítsék el így ezt az ételt! A Mit főzzünk ma? masszív ajánlásával.

Először is készítünk egy redukciót narancslével, ánizzsal, fahéjjal és mézzel, majd felfőzzük. Arra figyeljünk, hogy a forró vízbe először az ánizs kerüljön.

A joghurtot krémesre keverjük, a vörös szőlőlében áztatott fügét hozzáadjuk. A pulykát teljesen szokott módon roston sütjük, itt mindenki a maga ízlése szerint járjon el, hiszen az étel karakterét a redukció és a füge adja majd meg. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor pirított szezámmaggal díszítsük, ami persze egyben egy kis többlet ízesítés is. Kicsit keleties ízt kapunk a végén, különleges hangulatot kapunk az ánizstól, fügétől – próbára fel!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Frissensült pulykamell joghurtos fügével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.