Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

Hozzávalók

  • 2 db banán,
  • 12 db eper,
  • 3 db szilva,
  • 1 db citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 teáskanál fahéj (õrölt),
  • 25 dkg csokoládé (ét),
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 2 cl konyak,
  • bambusznyárs

 

Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

 

A csokoládét, a cukrot, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét és a konyakot, tegyük fel egy edénybe a rács szélére, lassan melegítsük meg, míg minden el nem olvad és sima nem lesz a csokoládémártásunk, gyakran kell keverni.

A gyümölcsöket vágjuk fel három részre, kivéve az epret, Húzzuk bambusznyársra.

A nyárs hideg vízben történő áztatásáról ne feledkezzünk meg.

A vajat, a fahéjjal és citrom levével keverjük el és kenjük meg a nyársakat, kb. 2-3 perc alatt süssük meg őket.

Egyszer forgassuk meg a nyársakat.

A nyársakat a forró csokiba mártogatva igazi csemegét csináltunk a szabadban.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.