Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

Hozzávalók, gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

  • 2 db banán,
  • 12 db eper,
  • 3 db szilva,
  • 1 db citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 2 cl konyak,
  • bambusznyárs

 

Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva

 

A gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva recept elkészítése

 

A csokoládét, a cukrot, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét és a konyakot tegyük fel egy edénybe a rács szélére, lassan melegítsük meg, míg minden el nem olvad és sima nem lesz a csokoládémártásunk, gyakran kell keverni. A konyakhoz széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

A gyümölcsöket vágjuk fel három részre, kivéve az epret, Húzzuk bambusznyársra. A nyárs hideg vízben történő áztatásáról ne feledkezzünk meg.

A vajat, a fahéjjal és citrom levével keverjük el és kenjük meg a nyársakat, kb. 2-3 perc alatt süssük meg őket. Egyszer forgassuk meg a nyársakat. A nyársakat a forró csokiba mártogatva igazi csemegét csináltunk a szabadban.

Egy más karakterű nyársas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcsnyárs mézzel csurgatva, csokoládéban mártogatva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.