Gyümölcsös csirkenyársak

Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
2 db savanyú alma
1 db citrom
40 dkg eper

őrölt bors
1 csokor citromfű
petrezselyem
újburgonya

 

Gyümölcsös csirkenyársak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gyümölcsös csirkenyársak, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gyümölcsös csirkenyársak elkészítése

 

A csirkemellfilét 2 x 2 centis kockákra vágjuk fel.

Az almákat elnegyedeljük, kimagozzuk, szintén hús nagyságú kockákra daraboljuk, majd keverőtálba tesszük, és meglocsoljuk a citrom kicsavart levével, hogy ne barnuljon meg. Az alaposan megmosott epreket lecsepegtetjük, a szárukat levágjuk, és fél centi vastagra szeleteljük.

Az előkészített húst és a gyümölcsöket váltakozva, szorosan bambusznyársakra húzzuk. Sóval, borssal és aprított citromfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Fóliával letakarva fél órára hűtőbe tesszük pácolódni, majd a forró grillen minden oldalukat megsütjük.

Köretnek petrezselymes újburgonyát kínálunk.

Egy másik gyümölcsös recepthez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Gyümölcsös csirkenyársak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.