Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

A kacsacomb ánizsos, chilis szilvával recept hozzávalói

só, 1 gerezd fokhagyma, majoranna, 40 dkg szilva, 4 dl vörösbor, kevés ánizs, 1 teáskanál cukor, 1 db chili, 60 dkg kacsacomb

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával

 

A kacsacomb ánizsos, chilis szilvával recept elkészítése

 

Mindig kell, hogy legyen extra, különleges, varázslatos, és használhatnánk még ezer jelzőt azokra a receptekre, amelyekre elengedhetetlen szükség van a recepttárban. Akár magunknak akarunk kedveskedni, akár egy családtagnak, akár egy vendégnek, talán mindegy is. Legyen, ez a lényeg.

Ünnepi alkalmakra ajánlom ezt az ételt. Kicsit tovább tart az elkészítése, mint általában, de szerintem megéri. A kacsa régebben sűrűbb vendég volt a konyhában, mint manapság, így adunk hozzá ár- és beszerzési tippet is, itt. Múltbeli sikere természetesen nem véletlen, remek húsról van szó, ha módjuk van rá, használják bátran és sokszor!

A combokat bepácoljuk (só, fokhagyma, majoranna), majd sütjük. Érdemes egy napig pácolni. A kacsacombot másfél órán át 115 fokon sütöm. Az utolsó 10 percben 200 fokon kell sütni, hogy megpiruljon.

Mézkaramellel indítunk. Nagyon szeretem a természetes dolgokat. A szilvákat félbevágom, vagy, ha nagyon nagy darab, akkor negyedeljék nyugodtan. A szilvát a végén teszem bele, mert nem szilvalekvárt, hanem szilvaragut készítek. A mézkaramellbe vörösbort öntök és beleszórom az ánizsport.

A chilit felkarikázom, és pár karikát a ragunkhoz adok. Nem kell sok, még aki szereti a csípőset, az se tegyen bele sok chilit, mert elnyomja a ragu ízét.

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával, egy másik szemszögből

Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával, egy másik szemszögből

A mézkaramellás vörösbort besűrítem keményítővel. Külön tálkában elkeverem a keményítőt hideg vízzel, ezt öntöm a ragualaphoz. Beleteszem a szilvát. Amikor összeforr, akkor van készen.

Itt találnak egy más típusú kacsás receptet!

És, mivel tudják, minden alkalmat megragadunk a halak népszerűsítésére, megtesszük ezt itt is: itt találnak egy nagyszerű halreceptet!

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Kacsacomb ánizsos, chilis szilvával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.