Klasszikus sertésborda fűszeres meggyel

 

Hozzávalók

10 dkg hagyma (lila),
40 dkg meggy,
3 evőkanál olaj (olíva),
2 evőkanál cukor,
1 dl bor (vörös),
1 dl (lé) meggy,
3 dl alaplé (zöldség),
só,
bors (fekete),
2 db rozmaringág,
60 dkg sertésborda

 

Klasszikus sertésborda fűszeres meggyel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Klasszikus sertésborda fűszeres meggyel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A klasszikus sertésborda fűszeres meggyel elkészítése

 

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A meggyet kimagozzuk, felezzük.

Serpenyőben az olajat felhevítjük, a hagymát megfuttatjuk rajta és hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, a meggylét és a kimagozott meggyet. Kb. 5-6 percig pároljuk.

A zöldségalaplével felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. A rozmaringágat lecsipkedjük, finomra vágjuk és hozzáadjuk a gyümölcshöz.

 

2

2

 

Sütünk hozzá egészen szokványos módon sertésbordát. A bordához aktuális árakat itt találnak.

Itt egy javaslat a sertésbordához!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Klasszikus sertésborda fűszeres meggyel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.