Mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva

A mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva recept hozzávalói

  • 2 db banán,
  • 12 db eper,
  • 3 db szilva,
  • 1 db citrom,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 25 dkg étcsokoládé,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg porcukor,
  • 1 db vaníliarúd,
  • 2 cl konyak,
  • bambusznyárs
Mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva

Mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva

 

A mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva recept elkészítése

 

Mert nyársra nem csak húsokat, zöldségeket lehet húzni, hanem gyümölcsöket is. Erre jó példa ez a recept, nézzék meg, és készítsék is el így!

A csokoládét, a cukrot, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét és a konyakot tegyük fel egy edénybe a rács szélére, lassan melegítsük meg, míg minden el nem olvad és sima nem lesz a csokoládémártásunk, gyakran kell keverni. A konyakhoz széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

A gyümölcsöket vágjuk fel három részre, kivéve az epret, Húzzuk bambusznyársra. A nyárs hideg vízben történő áztatásáról ne feledkezzünk meg.

A vajat, a fahéjjal és citrom levével keverjük el és kenjük meg a nyársakat, kb. 2-3 perc alatt süssük meg őket. Egyszer forgassuk meg a nyársakat. A nyársakat a forró csokiba mártogatva igazi csemegét csináltunk a szabadban.

 

Egy más karakterű nyársas receptet itt találnak!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.