Narancsdzsem

A narancsdzsem recept hozzávalói

  • 2 kg narancs,
  • 250 ml víz,
  • 400 g finomítatlan nádcukor,
  • 1 db citrom leve
Narancsdzsem

Narancsdzsem

 

A narancsdzsem recept elkészítése

 

Sajnos hozzászoktunk ahhoz, hogy egy csomó mindent készen vegyünk meg. Pedig jó tudni, mi van a dzsemben, és jó szórakozás az elkészítése is.

A narancsokat megmosom, megtörlöm, és egy zöldséghámozóval olyan vékonyan hámozom le héját, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Több lesz, mint gondolnád. Körülbelül a felét más célra is felhasználhatod. Például kandírozott narancshéj, szirupos narancshéj, vagy egyszerűen csak lereszeled, és beteszed a fagyasztóba.

A narancshéjat egy rozsdamentes tálba teszem, és felöntöm a vízzel és körülbelül 2 óráig állni hagyom. A narancsokról egy kés segítségével az összes fehér részt levágom, és vékony karikákra vágom. Egy alacsony, nyeles vastagtalpú lábosba teszem és hozzáadom a cukrot. A cukor mennyiségéről Te döntesz, illetve a narancsod: használhatsz többet is. Félreteszem.

Ha kíváncsiak, hogy hogyan folytatódik a narancsdzsem elkészítése, akkor látogassanak el a Nyárikonyha oldalára!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsdzsem
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.