Narancsdzsem

Hozzávalók

  • 2 kg narancs,
  • 250 ml víz,
  • 400 g finomítatlan nádcukor,
  • 1 db citrom (leve)

 

Narancsdzsem

Narancsdzsem

 

A narancsokat megmosom, megtörlöm, és egy zöldséghámozóval olyan vékonyan hámozom le héját, hogy a fehér része ne kerüljön bele. (Több lesz, mint gondolnád. Körülbelül a felét más célra is felhasználhatod. Például kandírozott narancshéj, szirupos narancshéj, vagy egyszerűen csak lereszeled, és beteszed a fagyasztóba)

A narancshéjat egy rozsdamentes tálba teszem, és felöntöm a vízzel és körülbelül 2 óráig állni hagyom.

A narancsokról egy kés segítségével az összes fehér részt levágom, és vékony karikákra vágom. Egy alacsony, nyeles vastagtalpú lábosba teszem és hozzáadom a cukrot. (A cukor mennyiségéről Te döntesz, illetve a narancsod: használhatsz többet is.) Félreteszem.

Ha kíváncsiak, hogy hogyan folytatódik a narancsdzsem elkészítése, akkor látogassanak el a Nyárikonyha oldalára!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.