Őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel

Hozzávalók

4 db kemény őszibarack, rozmaring, koriander, borókabogyó, olaj (olíva), 1 fej jégsaláta, balzsamecet, 60 dkg pulykamell, 20 dkg juhtúró

 

Őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel

Őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel

 

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel recept elkészítése

 

A húsból négy szeletet vágok, és kiklopfolom. A zöld koriandert és a rozmaringot durván összevágom.

A borókabogyót mozsárban összetöröm, és bedörzsölöm vele a húsokat. Olajba rakom, és egy napra a hűtőbe teszem pácolódni.

 

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 2

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 2

 

Az őszibarackokat szépen félbevágom, és a magját eltávolítom. A helyére a juhtúrót betöltöm, és jól belenyomkodom. A túrós barackokat sütőbe rakom, és öt perc alatt megsütöm.

A salátát vékony csíkokra vágom. Keverőtálba teszem. Cukrot karamellizálok. Ezt felöntöm balzsamecettel, és kicsit visszaforralom. Ezt a levet borítom majd a salátára.

 

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 3

Az őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel 3

 

Egy serpenyőben olajat hevítek, és a húsokat hirtelen kisütöm. Előtte mindkét oldalát megsózom, majd szép pirosra sütöm. Tálalom a barackkal és a salátával. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Egy másik barackos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!
(20071002K)

 

Cím
recipe image
Recept neve
Őszibarack juhtúróval, salátával és pulykamellel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.