Őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen

Hozzávalók, őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen

40 dkg tisztított nyúlgerinc
15 dkg őszibarack
20 dkg laskagomba
30 dkg hántolt búza
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma

bors
petrezselyemzöld

 

Őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen

Őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen

 

Az őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen recept elkészítése

 

A rablóhús kétségkívül a nyarat idézi, vagy mondjuk úgy, igazi nyári recept? Ez így nem teljesen igaz, mert odabent a konyhában is el lehet készíteni. Vagyis: rablóhúst bármikor!

A fűszerezett nyúlgerincet az őszibarackkal és a laskagombával sorban nyársra fűzzük, és megsütjük. A sütés történhet grill lapon vagy serpenyőben, a műsorban ez utóbbit választottuk. A laskagombához aktuális árat itt találnak.

A búzát bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, tojással, fűszerekkel ízesítjük, lepény alakúra formázzuk, grill lapon vagy serpenyőben megsütjük.

A maradék laskagombát újhagymával, fokhagymával lepirítjuk, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Az őszibarackot külön megpirítjuk a grillsütőn, majd együtt tálaljuk.

Itt találnak egy másik nyársas receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Őszibarackos, laskás rablóhús búzalepényen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.