Őszibarackos saláta

Hozzávalók

bors, 30 dkg csirkemell, majoranna, 3 evőkanál méz, olaj (olíva), balzsamecet, 4 db őszibarack, 25 dkg salátamix, 10 dkg sajt (rokfort), szójaszósz, 20 dkg csirkemáj

 

Őszibarackos saláta

Őszibarackos saláta

 

A salátát megmosom, és keverőtálba teszem.

Egy másik tálban a mézet, pár csepp szójaszószt és kevés olívaolajat összekeverek.

Az őszibarackokat kimagozom és cikkekre vágom. A salátához adom.

A mézes olívaolajat is hozzáadom, majd rámorzsolom a sajtot is.

A kenyérszeletek héját levágom, és félszer-feles kockákra aprítom.

Serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítek. Beleszórom a kenyérkockákat, és közepes lángon pirítani kezdem.

Megszórom kevés borssal, majd zúzott fokhagymával. Ha megpirult, a salátához keverem.

Egy másik serpenyőben kevés olajon a csirkemájat hirtelen mindkét oldalát lepirítom. Sózom és majorannával fűszerezem.

Közepes lángon addig pirítom, amíg át nem sül. Ez kb. 2-3 perc.

A visszamaradt zsiradékon kevés olívaolajjal a felcsíkozott csirkemelleket is megsütöm.

Egy tányérra helyezem a salátát és rárakom a csirkemellet és májat.

Balzsamecettel meglocsolom.

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Őszibarackos saláta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.