Őszibarackos saláta

Hozzávalók, őszibarackos saláta

bors,
30 dkg csirkemell,
majoranna,
3 evőkanál méz,
olívaolaj,
balzsamecet,
4 db őszibarack,
25 dkg salátamix,
10 dkg rokfort sajt,
szójaszósz,
20 dkg csirkemáj

 

Őszibarackos saláta

Őszibarackos saláta

 

Az őszibarackos saláta recept elkészítése

 

A salátát megmosom, és keverőtálba teszem. Egy másik tálban a mézet, pár csepp szójaszószt és kevés olívaolajat összekeverek. Az őszibarackokat kimagozom és cikkekre vágom. A salátához adom.

A mézes olívaolajat is hozzáadom, majd rámorzsolom a sajtot is. A kenyérszeletek héját levágom, és félszer-feles kockákra aprítom.

Serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítek. Beleszórom a kenyérkockákat, és közepes lángon pirítani kezdem. Megszórom kevés borssal, majd zúzott fokhagymával. Ha megpirult, a salátához keverem.

Egy másik serpenyőben kevés olajon a csirkemájat hirtelen mindkét oldalát lepirítom. Sózom és majorannával fűszerezem. Közepes lángon addig pirítom, amíg át nem sül. Ez kb. 2-3 perc.

A visszamaradt zsiradékon kevés olívaolajjal a felcsíkozott csirkemelleket is megsütöm. Egy tányérra helyezem a salátát és rárakom a csirkemellet és májat. Balzsamecettel meglocsolom. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Egy másik gyümölcsös receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Őszibarackos saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.