Savanykás alma, túrós csirkével töltve

A savanykás alma, túrós csirkével töltve recept hozzávalói

  • 40 dkg csirkemellfilé,
  •  só,
  •  1 mokkáskanál gyömbér (őrölt),
  •  1 evőkanál mustár,
  •  0,5 dl olívaolaj,
  •  30 dkg túró,
  •  1 evőkanál majonéz,
  •  3 szál zöldhagyma,
  •  8 db közepes alma,
  • 10 dkg sajt (edámi)
Savanykás alma, túrós csirkével töltve

Savanykás alma, túrós csirkével töltve

A savanykás alma, túrós csirkével töltve recept elkészítése

Ez egy egyszerű, de érdekes ízhatású recept, főszerepben az alma és a túró, és persze egy kis csirkemell, csak az íze kedvéért. Próbálják ki!

A csirkemellfiléket kis kockákra daraboljuk fel. Sóval, borssal, gyömbérrel és mustárral fűszerezzük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

Meglocsoljuk az olívaolajjal, jól összekeverjük, végül forró serpenyőben pirosra sütjük.

A szitán áttört túrót elkeverjük a majonézzel, a sóval, a borssal, a vékony karikákra szelt zöldhagymával. Összeforgatjuk a kihűlt csirkecsíkokkal.

Az almák tetejét cikk-cakkosan levágjuk, magházukat evőkanállal kivájjuk. A tepsibe egymás mellé fektetjük az almákat, megtöltjük a túrós csirkemellel és megszórjuk a reszelt edami sajttal.

190 fokos sütőben pirosra sütjük. Az almák tetejét is megsütjük. Tálalásnál a töltött almákat forrón tányérra tesszük és rátesszük a kalapjukat.

Ha szeretne még gyümölccsel készült ételek között böngészni, itt teheti meg. Reméljük, megtalálta az aznapi hangulathoz illő receptet, térjen vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Savanykás alma, túrós csirkével töltve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.