Sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával

Hozzávalók, sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával

  • 80 dkg sertéskaraj,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg vaj,
  • 40 dkg szilva,
  • 2 dl must (vörös),
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 darab szegfűszeg,
  • 1 db fahéj,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 dl tejföl

 

Sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával

Sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával

 

A sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával recept elkészítése

 

A  sertésbordákat előkészítjük, fűszerezzük, vajban megsütjük. Zsiradékában a cukrot karamellizáljuk, felengedjük a vörösmusttal, hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, forraljuk, majd ha félig elfőtte levét, hozzáadjuk a felezett, magozott szilvát. A sertésbordához aktuális árat itt találnak.

A burgonyát közben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, tejföllel összetörjük. Csak sózzuk, semmilyen más fűszert nem használunk. Tálaláskor a gányica mellé tálaljuk a sertésbordát, rá a szilvaragut. Zöldfűszerrel díszítjük.

Egy más karakterű sertésborda receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda roston, mustban párolt szilvával, gányicával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.