Sült alma narancsosan

A sült alma narancsosan recept hozzávalói

  • 3 db savanykás alma,
  • 1 db tojás,
  • 10-12 dkg liszt,
  • 1 dl tej,
  • 1 narancs leve és héja,
  • 2 evőkanál narancsszörp,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • 3 evőkanál narancs- vagy sárgabaracklekvár,
  • kevés porcukor
Sült alma narancsosan, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sült alma narancsosan, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sült alma narancsosan recept elkészítése

 

Egy igazi gyümölcsös különlegesség következik, kombinálva a kicsit savanykás almaízt az édes naranccsal. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra verjük, hozzáöntjük a narancs kicsavart levét és a narancsszörpöt. Sóval és a narancshéjjal ízesítjük. Ezután annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintatészta-massza legyen belőle. A narancshoz aktuális árat itt találnak.

Az almákat megmossuk, magházukat kiszúróval eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Azonnal meghempergetjük kevés lisztben.

A lisztes almákat belemártjuk a tésztába, és bő olajban mindkét oldalát világosra sütjük. A felesleges olajat leitatva, azonnal desszertes tányérokra osztjuk.

Mindegyik almakarika lyukas közepét megtöltjük egy kevés lekvárral. Aki édesen szereti, kevés porcukorral is meghintheti.

 

Kedvet kaptak egy jó palacsintához? Adunk néhány tippet.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sült alma narancsosan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.