Sült alma narancsosan

Hozzávalók, sült alma narancsosan

  • 3 db savanykás alma,
  • 1 db tojás,
  • 10-12 dkg liszt,
  • 1 dl tej,
  • 1 narancs ( leve és héja),
  • 2 evőkanál narancsszörp,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • 3 evőkanál narancs- vagy sárgabaracklekvár,
  • kevés porcukor

 

Sült alma narancsosan, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sült alma narancsosan, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sült alma narancsosan recept elkészítése

 

A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra verjük, hozzáöntjük a narancs kicsavart levét és a narancsszörpöt. Sóval és a narancshéjjal ízesítjük. Ezután annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos palacsintatészta-massza legyen belőle.

Az almákat megmossuk, magházukat kiszúróval eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Azonnal meghempergetjük kevés lisztben.

A lisztes almákat belemártjuk a tésztába, és bő olajban mindkét oldalát világosra sütjük. A felesleges olajat leitatva, azonnal desszertes tányérokra osztjuk.

Mindegyik almakarika lyukas közepét megtöltjük egy kevés lekvárral. Aki édesen szereti, kevés porcukorral is meghintheti.

Kedvet kaptak egy jó palacsintához? Adunk néhány tippet.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Sült alma narancsosan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.