Töltött szőlőlevél borjúhússal

Hozzávalók

2 db zsemle, 2 dl tej, 10 dkg borjúhús, 1 evőkanál majoranna, 10 dkg vaj, 30 db szőlőlevél, só, 4 db tojás, 5 dkg sajt (parmezán), bors, szerecsendió, 10 dkg hagyma, 5 evőkanál olaj (olíva), 1 doboz paradicsom (konzerv), 2 dl alaplé (hús)

 

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben forró vajon hagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, ízesítjük majorannával, megsütjük, majd kihűlni hagyjuk. A szőlőlevelet sós vízben 6-8 percig megfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük, leszárítjuk.

A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a felsorolt nyersanyagokkal, fűszerekkel. Tölteléket készítünk, amivel betöltjük a szőlőleveleket.

Paradicsommártásban készre pároljuk, amit borjúalaplével készítettünk. Tálalásnál a tetejére parmezánt szórunk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
Recept neve
Töltött szőlőlevél borjúhússal
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.