Töltött szőlőlevél borjúhússal

A töltött szőlőlevél borjúhússal recept hozzávalói

2 db zsemle, 2 dl tej, 10 dkg borjúhús, 1 evőkanál majoranna, 10 dkg vaj, 30 db szőlőlevél, só, 4 db tojás, 5 dkg parmezán sajt, bors, szerecsendió, 10 dkg hagyma, 5 evőkanál olívaolaj, 1 doboz paradicsom konzerv, 2 dl hús alaplé

Töltött szőlőlevél borjúhússal

Töltött szőlőlevél borjúhússal

 

A töltött szőlőlevél borjúhússal recept elkészítése

 

Egy kis érdekesség a mai recept, mert ezúttal nem a szőlőt, hanem a levelét használjuk fel. Töltött receptek közé tartozik, remek kis finomság, nézzék meg, készítsék is el!

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben forró vajon hagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, ízesítjük majorannával, megsütjük, majd kihűlni hagyjuk. A szőlőlevelet sós vízben 6-8 percig megfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük, leszárítjuk. A borjúhoz aktuális árat itt találnak.

A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a felsorolt nyersanyagokkal, fűszerekkel. Tölteléket készítünk, amivel betöltjük a szőlőleveleket. Paradicsommártásban készre pároljuk, amit borjúalaplével készítettünk. Tálalásnál a tetejére parmezánt szórunk.

 

Egy másfajta szőlős receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.