Töltött szőlőlevél borjúhússal

Hozzávalók, töltött szőlőlevél borjúhússal

2 db zsemle
2 dl tej
10 dkg borjúhús
1 evőkanál majoranna
10 dkg vaj
30 db szőlőlevél

4 db tojás
5 dkg parmezán sajt
bors
szerecsendió
10 dkg hagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 doboz paradicsom konzerv
2 dl hús alaplé

 

Töltött szőlőlevél borjúhússal

Töltött szőlőlevél borjúhússal

 

A töltött szőlőlevél borjúhússal recept elkészítése

 

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben forró vajon hagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, ízesítjük majorannával, megsütjük, majd kihűlni hagyjuk. A szőlőlevelet sós vízben 6-8 percig megfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük, leszárítjuk. A borjúhoz aktuális árat itt találnak.

A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a felsorolt nyersanyagokkal, fűszerekkel. Tölteléket készítünk, amivel betöltjük a szőlőleveleket. Paradicsommártásban készre pároljuk, amit borjúalaplével készítettünk. Tálalásnál a tetejére parmezánt szórunk.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
Recept neve
Töltött szőlőlevél borjúhússal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.