Vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel

Hozzávalók, vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel

  • 64 dkg pulykamell,
  • só,
  • bors,
  • 1 db alma,
  • 1 db körte,
  • 2 db őszibarack,
  • 5 dkg cseresznye,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 5 dkg cukor,
  • 4 adag rizs (párolt),
  • 1 dl pecsenyelé

Vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel

Vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel

 

A vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel recept elkészítése

 

A pulykamellből vastagabb szeleteket (steak) vágunk, ízesítjük, majd különösebb extra nélkül, szokott módon vajban megsütjük. A pulykamellhez aktuális árat itt találnak.

Ezután készülhet az igazi ízmeglepetés: a visszamaradt vajba cukrot teszünk, karamellizáljuk. Ezt a műveletet végezhetjük akkor is, amikor a pulyka még sül a serpenyőben, egészen különleges ízt kapunk majd.

Ehhez az alaphoz kerülnek hozzá a gyümölcsök, majd rövid idő után az egészet pecsenyelével felengedjük, és legvégül kerül hozzá, utolsó ízként a cserszegi fűszeres.

Köretként rizst adhatunk hozzá.

Egy más karakterű pulykareceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!
(Pulykasteak gyümölcsökkel)

Cím
recipe image
Recept neve
Vajon sütött pulykasteak gyümölcsökkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.