Receptek: Halak, rákok, kagylók

Ugandai fogas

Hozzávalók 30 dkg paradicsom, 10 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só, bors, bazsalikom, 20 dkg fogas (ugandai)   Ugandai fogas   Az ugandai fogas elkészítése   Az eredeti Mit főzzünk ma?-recept valóban ugandai fogassal készült, de senkit sem akarunk lehetetlen küldetésbe, Afrika-kalandba hajszolni. Az étel elkészíthető Viktória-tavi fogasból is, ennek aktuális árát itt találják. Elég…
Bővebben


Aprórákkal szórt tőkehalsteak

Hozzávalók 60 dkg tőkehal, 20 dkg aprórák, só, 10 dkg vadrizs, 28 dkg rizs, 1 db paradicsom, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szójaszósz, 10 dkg jázminrizs   Aprórákkal szórt tőkehalsteak   Az aprórákkal szórt tőkehalsteak elkészítése   A tőkehalat négy nagy steak-darabra vágjuk. Megsózzuk, serpenyőben közepes lángon szépen megsütjük. A tőkehalhoz aktuális árat itt találnak. A jázminrizst…
Bővebben


Kurkumás lazac

Hozzávalók 60 dkg lazac, kurkuma, só, 10 dkg koktélparadicsom, 2 db paradicsom, 1 db cukkini, 30 dkg burgonya, 4 dl tejszín, 0.5 dl fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, provence-i fűszerkeverék, 1 köteg petrezselyem   Kurkumás lazac   A kurkumás lazac elkészítése A lazacot nagyobb kockákra vágom, sózom. Kevés olajon lepirítom, megszórom kurkumával, hozzáadom a kockára vágott…
Bővebben


Harcsa gyöngyhagymával és gombával

Hozzávalók 50 dkg harcsa, 15 dkg gyöngyhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2,5 dl tejszín, só, 1 köteg kapor, 1 piros kaliforniai paprika, 1 cukkini, fél póréhagyma, 1 db sárgarépa, 1 db zöldpaprika, 50 dkg tagliatelle   Harcsa gyöngyhagymával és gombával   A harcsa gyöngyhagymával és gombával recept elkészítése   A harcsát kockára vágjuk. Serpenyőben lepirítjuk, sózzuk.…
Bővebben


Zöldséges hal

Hozzávalók 80 dkg alaszkai tőkehalfilé (vagy, ha jobban állnak, Viktória-tavi fogasfilé), 1 db cukkini, 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga), 5 dkg olívabogyó, 1 db padlizsán, 4 db paradicsom, provence-i fűszer, só, 15 dkg trappistasajt, 50 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 1 dl tej   Zöldséges hal   A zöldséges hal elkészítése A halból…
Bővebben


Tintahalas tagliatelle

Hozzávalók 10 dkg spenót, 2 db cukkini, fél kg tagliatelle, 40 dkg tintahal, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj, fehérbors, fél dl fehérbor, 8 dkg parmezán, 4 dkg vaj   Tintahalas tagliatelle   A tintahalas tagliatelle elkészítése Egy serpenyőben a spenótot olvasztott vajon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségtisztítóval vékony lapokra szeletelt cukkinit. Figyeljünk: hasonlítson a tészta formájához! A tintahalhoz aktuális árat itt találnak.…
Bővebben


Lazac cukkinilepénnyel

Hozzávalók 60 dkg lazac, 2 citrom, 2 lime, 2 cukkini, szárított limelevél, 2 dl fehérbor, só, 2 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél köteg petrezselyem, bazsalikom, 1 dl tejszín   Lazac cukkinilepénnyel   A lazac cukkinilepénnyel recept elkészítése   A lazacot 4 egyenlő darabra vágjuk. A citrom és a lime héját egy keverőtálba reszeljük. A levét belecsavarjuk. Hozzáöntjük a bort. A…
Bővebben


Olívával és fetasajttal töltött hal

Hozzávalók 10 dkg olívabogyó, 1 db paradicsom, bazsalikom, fehérbors, fokhagyma, 4 szelet tengeri halfilé, 15 dkg sajt (feta), 5 dkg vaj, 50 dkg tagliatelle, 2 dl tejszín, 1 köteg petrezselyem   Olívával és fetasajttal töltött hal   Az olívával és fetasajttal töltött hal recept elkészítése   A halszeleteket óvatosan megsózom, hisz a fetasajt is sós. A fetát lereszelem. A mag nélküli olívabogyót kicsit összedarabolom. A…
Bővebben


Szalonnába göngyölt harcsafilé

Hozzávalók 70 dkg harcsa, 10 dkg bacon, 1 evőkanál mustár (dijoni), 10 dkg gyöngyhagyma, 1 szál póréhagyma, 60 dkg burgonya, só, bors, zsálya, olaj   Szalonnába göngyölt harcsafilé   A szalonnába göngyölt harcsafilé recept elkészítése A harcsafilét beletekerjük a szalonnába, majd fűszerezzük. A burgonyát apró kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. A harcsához aktuális árakat itt…
Bővebben