A mi karácsonyi fogasfilénk

Hozzávalók, a mi karácsonyi fogasfilénk

70 dkg balatoni fogasfilé, 5 dkg rák, só, bors, petrezselyemzöld, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg champignon gomba, 10 dkg vaj, kapor

 

A mi karácsonyi fogasfilénk

A mi karácsonyi fogasfilénk

 

A mi karácsonyi fogasfilénk recept elkészítése

A karácsonyi asztal dísze a hal, jelen esetben a fogas. Ha van rá mód, legyen balatoni, de használhatnak Viktória-tavi fogast is. Lényeg, hogy próbálják ki, tálalják fel!

A fogasfilét fűszerezzük, vajon megsütjük. Zsírjában az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, petrezselyemzöldet teszünk hozzá. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, majd a gombát gerezdekre vágva, és a paradicsomhúst. Finomítjuk fehérborral és tejszínnel beforraljuk. A fogasfiléhez árat aktuális árat itt találnak.

Hozzáadjuk a rákhúst, és pár pillanatig összepároljuk. Petrezselymes vajas burgonyát adunk köretként. A főtt burgonyát egészben vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. A ragut a filére tálaljuk. Feltétlenül meleg tányérra tálaljanak, mert akkor nem fog hamar elhűlni az étel. Pár percre nyugodtan betehetik a meleg sütőbe a tányérokat.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
A mi ünnepi karácsonyi fogasfilénk
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.