A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja recept hozzávalói

4 db pisztráng egészben, só, bors, 2 db citrom, 1 kg burgonya, 2 db paprika, oregánó, paradicsom, petrezselyemzöld, vaj, kapor, fehérkenyér

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja

 

A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja recept elkészítése

 

Ezt az ételt, ahogyan a neve is jelzi, Sepsiszentgyörgyön tanultam, és én bizony úgy megszerettem, hogy mindenképpen szeretném Önökkel is megosztani a titkát.

A burgonyát előre megfőztük, a pisztrángot pedig süssük meg egészben ízlésünk szerinti ízesítéssel. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

A főtt burgonyát  felkarikázzuk, serpenyőben vajat olvasztunk, majd a karikákat beletesszük. Amikor a burgonya pirulni kezd, hozzátesszük a kockára vágott paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet és a kaprot. Oregánóval, más néven vadmajorannával ízesítjük.

Tálalásnál a ragu közepére „állítjuk” a pisztrángot.  Próbálják még ki egy kevés fehérkenyerrel tálalva: én ajánlom hozzá!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
A sepsiszentgyörgyi fogadós pisztrángja
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.