Afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel

Hozzávalók, afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel

1 kg afrikai harcsa,
25 dkg csiperke gomba,
1 evőkanál liszt,
1 kisebb fej vöröshagyma,
1 db paprika,
2 db paradicsom,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
25 dkg szélesmetélt,
só,
olaj

 

Afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel

Afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel

 

Az afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel recept elkészítése

 

A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. Tárcsában olajat melegítünk és a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát, a kockára vágott paprikát és paradicsomot és enyhén megsózzuk.

Pár perc pirítás után, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kb. 3 dl vízzel, és miután felforrt, a lisztből és tejfölből készült habarással, besűrítjük. Közben a harcsát felszeleteljük, besózzuk, és a forrásban lévő gombapaprikásba, forraljuk. Az afrikai harcsához aktuális árat itt találnak. A külön kifőtt tésztát átforrósítjuk a kész halpaprikásban. Forrón tálaljuk, friss tejföllel a tetején.

 Még egy recept harcsára, jöhet?

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Afrikai harcsa csiperkegomba pörkölttel, szélesmetélttel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.