Afrikai harcsa fokhagymás mártással

Az afrikai harcsa fokhagymás mártással recept hozzávalói

60 dkg afrikai harcsa, 60 dkg kelbimbó, 0,5 liter tej, 1 dl tejszín, 20 dkg vaj 3 evőkanál liszt, só, fehérbors, 3 fej fokhagyma

Afrikai harcsa fokhagymás mártással

Afrikai harcsa fokhagymás mártással

 

Az afrikai harcsa fokhagymás mártással recept elkészítése

 

Megkívánták a halat, de az lenne a terv, hogy kevés hozzávalóból szeretnének összeütni egy remek ételt? Nos, ezért van a Mit főzzünk ma?, mert mindenre van megoldás, erre a dilemmára is.

Ehhez a harcsás ételhez nincs szükség sok hozzávalóra, legfőképp nem különlegesekre, nem kell sok edény, és túlságosan sok idő sem. Ha elég csábító az ajánlat, nézzék meg, és készítsék is el így az afrikai harcsát!

Egy lábosban 5 dkg vajat felolvasztunk, és a félbevágott fokhagymákat lepirítjuk benne. Ezután felöntjük a tejjel, és forraljuk. Sózzuk, majd a lisztet vízzel elkeverjük, és a
fokhagymához öntjük. Ezután egy botmixerrel leturmixoljuk egy kicsit a mártásalapot, és finom szűrőn átszűrjük. Ezzel kész a fokhagymamártás, amit most félreteszünk.

Egy másik edényben 10 dkg vajat felolvasztunk, majd lepároljuk benne a kelbimbókat . Sózzuk, fehérborssal meghintjük, utána felöntjük a fokhagymamártással és a tejszínnel, végül visszaforraljuk. A maradék vajon a sózott harcsafiléket megsütjük, és a kelbimbóval tálaljuk. A harcsához aktuális árakat itt találnak. Ahogyan megígértük: kevés hozzávaló, kevés edény, kevés idő, csudajó végeredmény. Vidáman a konyhában, vidáman az étkezőasztalnál, ennyi kell csak hozzá!

 

Ha már afrikai harcsa, mutatunk gyorsan még egy receptet, itt találják.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! Ha mindenképpen halban szeretnének gondolkodni, semmi baj, itt található a halas receptgyűjtemény!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Afrikai harcsa fokhagymás mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.