Afrikai harcsa Orly-máglyán

Az afrikai harcsa Orly-máglyán recept hozzávalói

  • 60 dkg afrikai harcsa,
  • 15 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl sör,
  • só,
  • olaj,
  • hordóburgonya,
  • rizs,
  • 10 dkg paradicsompüré,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • 2 dkg vöröshagyma,
  • 3 dkg zeller,
  • 2 dkg cukor

 

Afrikai harcsa Orly-máglyán, hozzávalók az Orly-módozathoz. A kép illusztráció, forrás Pixabay

Afrikai harcsa Orly-máglyán, hozzávalók az Orly-módozathoz. A kép illusztráció, forrás Pixabay

 

Az afrikai harcsa Orly-máglyán recept elkészítése

 

A harcsát megtisztítjuk, bőrét lenyúzzuk. Közben elkészítjük az Orly-módozatot, azaz: lisztet, tojást kikeverünk, ehhez kerül a sör. Ezután kerül hozzá a keményre vert tojásfehérje, elkeverve pedig egy könnyű, lágy tésztát kapunk, ebben forgatjuk meg a belisztezett, lesózott harcsadarabokat. Forró olajban megsütjük. Az afrikai harcsához aktuális árat itt találnak.

A paradicsommártást hús alaplével ízesítjük. A hordóra vágott burgonyát megfőzzük, majd tálaláskor középre helyezzük a rizst, köré a hordóburgonyát. A harcsaszeleteket felhalmozzuk, és el is készültünk.

Kipróbálna egy másik halas receptet is?

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030321)

Cím
recipe image
Recept neve
Afrikai harcsa Orly-máglyán
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.