Almás lazac mazsolás rizzsel

Az almás lazac mazsolás rizzsel recept hozzávalói

50 dkg savanyú alma, 1 szál zsálya, 12,5 dkg barnacukor, 3 evőkanál mazsola, 125 ml borecet, 125 ml bor, 1 teáskanál szegfűbors, 60 dkg lazac, 25 dkg rizs

Almás lazac mazsolás rizzsel

Almás lazac mazsolás rizzsel

 

Az almás lazac mazsolás rizzsel recept elkészítése

 

Következzen tehát az újabb lazactipp. Remek halról van szó, nem kell belőle sokat enni, mégis jóllakik vele az ember. Ha már így van, akkor adjuk meg az elkészítés módját, jöjjenek most a gyümölcsök! Természetesen a köretet is feldobjuk kicsit, a címben már elárultuk, hogy mazsolával, most nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Kevés cukrot mézzel karamellizálunk, az almát meghámozva apró kockára vágjuk fel. Rátesszük a cukorkaramellre. A szegfűborsot összetörjük, az almánkat felöntjük fehér borral. Zsályát aprítunk, ezzel tesszük még pikánsabbá az almadresszinget. Ízesítjük még a már feltört szegfűborssal, valamint borecettel. Remek szabolcsi almához aktuális árakat itt találnak.

Köretnek mazsolás rizst készítünk. A mazsolát kevés vízben párolni kezdjük, majd így adjuk hozzá a párolt rizst.

A lazacot megsózzuk, és egyszerűen megsütjük. Tálalásnál a rizsre tesszük a halat, mellé egy kis tálba az almákat. Díszítésnek zsályát használunk. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Almás lazac mazsolás rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.