Amúrfilé gombakéregben sütve

Hozzávalók, amúrfilé gombakéregben sütve

4 szelet amúrfilé

őrölt bors
5 dkg szárított vargányagomba
0,7 dl olívaolaj

A körethez:

4 szál sárgarépa
4 db közepes burgonya
1 közepes fej brokkoli
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem

őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
2 db közepes citrom

 

Amúrfilé gombakéregben sütve

Amúrfilé gombakéregben sütve

 

Az amúrfilé gombakéregben sütve recept elkészítése

 

Az amúrfilét papírtörlővel leszárítjuk sóval, borssal ízesítjük, majd az apróra vagdalt gombába forgatjuk, és a forró olívaolajon, közepes tűzön, minden oldalukat pirosra sütjük. A körethez a megtisztított sárgarépát, burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, vagy megformázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben roppanósra főzzük. Az amúrhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután az olvasztott vajra szedjük, kicsit megfuttatjuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a száraz fehérbort. Fedővel letakarva készre pároljuk, majd tálaláskor tányérra szedjük, melléfektetjük a gombás amurfilét, és a tüllbe kötözött fél citromot.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Amúrfilé gombakéregben sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.