Apró tengeri rákkal töltött padlizsán

Az apró tengeri rákkal töltött padlizsán hozzávalói

  • 40 dkg rák (koktél),
  • 4 db padlizsán,
  • 1 db cukkini,
  • 4 db paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • provence-i fűszer,
  • petrezselyem,
  • 1 db paprika (erős)

 

Apró tengeri rákkal töltött padlizsán

Apró tengeri rákkal töltött padlizsán

 

Az apró tengeri rákkal töltött padlizsán recept elkészítése

 

Itt egy igazi különlegesség, ami nagyon látványos. Csak úgy mellékesen:). A rákos töltelék remekül passzol a padlizsánhoz - ennyit arról, ami az ízhatást érinti. Nézzenek rá, készítsék el!

A padlizsán oldalait bevágjuk, majd sütőben megsütjük. A rákokat egy kevés olívaolajon lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a kockázott cukkinit, és együtt pirítjuk tovább. A rákokhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután jöhet az apró kockákra vágott paradicsom, a zúzott fokhagyma, a provence-i fűszer, a vágott petrezselyem, és egy kevés erős paprika.

Összeforraljuk, és a sült padlizsán belsejébe töltjük úgy, hogy a padlizsánt az egyik vágásnál megnyitjuk, a belsejét összenyomjuk, és ebbe az üregbe töltjük bele a rákos tölteléket.

Egy másik, halas-rákos receptet itt találnak. Ha csak úgy böngészni szeretnének halak, rákok, kagylók között, itt tehetik meg. Válasszanak egy másik receptet is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Apró tengeri rákkal töltött padlizsán
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.